0492-523774 info@huisartshelmond.nl

Praktijkondersteuners

In de praktijk zijn 3 praktijkondersteuners werkzaam, Hilly, Trudy en Aniek. Praktijkondersteuners richten zich vooral op mensen met chronische gezondheidsproblemen, zoals suikerziekte, astma/COPD of hoge bloeddruk. Er is een speciale praktijkondersteuner voor de psychische klachten (POH-GGZ).

Iedere praktijkondersteuner heeft een eigen spreekuur. Daarin begeleiden zij u bij het omgaan met uw chronische ziekte in uw dagelijks leven. Zij voeren controles uit en geven u persoonlijke begeleiding en ondersteuning om uw ziekte goed onder controle te krijgen of te houden. Het voorschrijven van medicatie kan daarbij een rol spelen. Ook bespreken zij met u de uitslagen die met uw ziekte te maken hebben.

De praktijkondersteuners zijn bevoegd zelfstandig te beslissen en te werken, uiteraard onder de verantwoordelijkheid van en in regelmatig overleg met de huisarts. Zij werken volgens landelijk bepaalde richtlijnen en protocollen. De huisarts blijft uw hoofdbehandelaar en is eindverantwoordelijk voor de zorg. De praktijkondersteuners werken uitsluitend volgens afspraak. Bij de doktersassistente kunt u hiervoor een afspraak maken. De praktijkondersteuners kunnen ook zelf contact met u opnemen voor het maken van een afspraak. U kunt naar dit spreekuur altijd iemand meenemen. 

[terug-naar-boven]