0492-523774 info@huisartshelmond.nl

Praktijkinformatie

Wat wilt u graag weten?

Telefoonnummers

Telefonisch spreekuur

Afspraak maken

Herhalingsrecepten

Waarneemregeling

Emailconsult

Praktijkondersteuners

Bloedprikken

Praktijktijden

De praktijk is op werkdagen geopend tussen 08.00 en 17.00 uur.

Tussen 12.30 en 13.30 uur hebben wij lunchpauze en zijn wij alleen bereikbaar voor spoed.

Tijdens de overige uren wordt de dienst voor spoedeisende huisartsenzorg geregeld vanuit de Huisartsenpost (088-8765151).

Telefoonnummers

 • Praktijk algemeen 0492-523774
   • toets 1 Spoed
   • toets 2 Assistente
   • toets 3 receptenlijn
 • Spoedlijn 0492-523774 (toets 1) of 06-81312591
 • Huisartsenpost (buiten openingstijden praktijk) 088-8765151

Telefonisch spreekuur

Indien u telefonisch overleg met de dokter wilt, kunt u dit aan de assistente doorgeven. Zij zal met u afspreken wanneer de dokter u terug belt of wanneer u de dokter kunt terug bellen.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen via het nummer van de praktijk 0492-523774. Wanneer u voor 10.00 uur belt kunt u vaak dezelfde dag nog terecht.

Herhalingsrecepten

Herhalingsrecepten kunnen 24 uur per dag 7 dagen in de week ingesproken worden via de receptenlijn op 0492-523774 optie 3 of u kunt het aanvraagformulier invullen door HIER te klikken. 

Recepten die op werkdagen voor 12.00 uur zijn aangevraagd kunnen de volgende werkdag na 15.00 uur opgehaald worden bij de apotheek. 

Waarneemregeling

Buiten de praktijktijden (voor 08.00 uur en na 17.00 uur en in het weekend) wordt de huisartsenpraktijk voor spoedgevallen waargenomen door de Huisartsenpost Helmond

 • Telefoon 088-8765151
 • Voor levensbedreigende zaken kunt u direct 112 bellen.

Email consult

Wanneer u een vraag heeft die via de email kort beantwoord kan worden kunt u een email sturen naar info@huisartshelmond.nl.  Graag duidelijk de naam, geboortedatum en adres vermelden.

De assistent zal proberen dezelfde dag hier een antwoord op te geven. 

Praktijkondersteuners

In de praktijk zijn 3 praktijkondersteuners werkzaam, Hilly, Trudy en Aniek. Praktijkondersteuners richten zich vooral op mensen met chronische gezondheidsproblemen, zoals suikerziekte, astma/COPD of hoge bloeddruk. Er is een speciale praktijkondersteuner voor de psychische klachten (POH-GGZ).

Iedere praktijkondersteuner heeft een eigen spreekuur. Daarin begeleiden zij u bij het omgaan met uw chronische ziekte in uw dagelijks leven. Zij voeren controles uit en geven u persoonlijke begeleiding en ondersteuning om uw ziekte goed onder controle te krijgen of te houden. Het voorschrijven van medicatie kan daarbij een rol spelen. Ook bespreken zij met u de uitslagen die met uw ziekte te maken hebben.

De praktijkondersteuners zijn bevoegd zelfstandig te beslissen en te werken, uiteraard onder de verantwoordelijkheid van en in regelmatig overleg met de huisarts. Zij werken volgens landelijk bepaalde richtlijnen en protocollen. De huisarts blijft uw hoofdbehandelaar en is eindverantwoordelijk voor de zorg. De praktijkondersteuners werken uitsluitend volgens afspraak. Bij de doktersassistente kunt u hiervoor een afspraak maken. De praktijkondersteuners kunnen ook zelf contact met u opnemen voor het maken van een afspraak. U kunt naar dit spreekuur altijd iemand meenemen.

Bloedprikken

Voor bloedprikken kunt u ook terecht in de praktijk, maak hiervoor een afspraak bij de assistente.

[terug-naar-boven]